30e plaats Innovatie Top 100 2018

Vandaag is bekend geworden dat we op de 30e plek staan in de Innovatie Top 100 2018.

Een fantastisch resultaat waar we verschrikkelijk blij en trots op zijn! We feliciteren onze mensen, maar ook Rob van de Meulengraaf, teler van aardbeienplanten waarmee deze innovatie tot stand is gekomen.

Aardbeienplanten op stellingen, gezond, duurzaam, volautomatisch

Een ingenieus systeem voor de aardbeien trayteelt. De trays worden op stellingen gezet, waardoor met behulp van de gewaswagen efficiëntie en werkcomfort in hoge mate verbeteren. Het rendement per hectare verdubbelt bijna, van 350.000 planten per hectare (traditioneel trayveld) naar minimaal 700.000 planten per hectare. Per m2 betekent dit ook 50% minder verbruik van water, meststoffen en gewasbestrijdingsmiddelen.

Trays op stellingen

Aardbeienplanten op stellingen, gezond, duurzaam en volautomatisch. Omdat ze op een vaste plek staan, kunnen veel bewerkingen gemechaniseerd worden met de gewaswagen die boven de trays hangt. Bewerkingen zoals ranken, maaien, folie-/verduisteringsdoek leggen en ophalen. Handelingen die de medewerkers verrichten, gebeuren snel en comfortabel vanaf het platform boven de planten.

Impact

De planten blijken sterk en gezond en er is minder last van ziektedruk. Inmiddels kan teelt op stellingen gecombineerd worden met stekteelt. Deze stek komt geheel niet in aanraking met grond. Het oogsten gaat volautomatisch en deze extra toepassing zorg voor een langere gebruiksperiode van het veld.

Lees het volledige bericht op mkbinnovatietop100.nl.