• De kracht is het vermogen
    tot het bedenken van slimme oplossingen

Kwetsbare voedingsmiddelen

Waterstraalsnijden – Het nieuwe snijden voor kwetsbare en zachte voedselproducten.
Snijden met water is niet zo bijzonder, maar in de voedingsmiddelenindustrie wel. Door de innovatie van GEGE machinebouw is snijden met een (bewegend) waterstraal mes vanzelfsprekend geworden.

Kwetsbare en zachte voedselproducten

Kwetsbare en zachte producten vormen een uitdaging bij de de verwerking, in het bijzonder het portioneren en snijden. Handmatig snijden is lastig, omslachtig en leidt tot productvervorming. Door gebruik van hetzelfde mes kan contaminatie en vervuiling optreden in een hele batch producten. Daarnaast leert de ervaring dat voor dit werk steeds moeilijker mensen te vinden zijn.

Bij de traditionele snijsystemen worden de messen snel bot, wat ten koste van de snit gaat. Ook kan gemakkelijk overdracht van ziekten plaatsvinden.

De Oplossing

GEGE Machinebouw heeft een techniek waarmee de producten met een waterstraalsnijder gesneden kunnen worden. In eerste instantie werd deze toepassing voor prei ontwikkeld en hier is veel ervaring opgedaan. Momenteel hebben we toepassingen voor een groot scala aan voedingsmiddelen. Denk hierbij aan groentes zoals (Romaanse) sla. Ook tapas, vis, banket- en pattiserieproducten en andere zachte en/of kleverige voedingsproducten kunnen zonder vormverlies gesneden worden. De steriele waterstraal geeft een zeer scherp snijresultaat, geen productbeschadiging- of vervorming en verhoogt de voedselveiligheid.

De grote voordelen van de waterstraalsnijder van GEGE machinebouw:

– Het waterstraal mes is vlijmscherp -> Verbeterde houdbaarheid en vormbehoud
– Het waterstraal mes is hygiënisch ->  Betere voedselveiligheid
– Het waterstraal mes is trefzeker ->  Minimale gewichtsverliezen
– Het waterstraal mes is snel ->  Hoge productiecapaciteit

Resultaat

Het bewegend waterstraal mes snijdt zachte en kwetsbare producten efficiënt, hygiënisch en trefzeker. Het product wordt door een zeer smalle waterstraal onder hoge druk perfect doorgesneden, precies op de juiste positie.

Meer weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden?

Neem contact met ons op.

Neem contact op