• Voor alles een
    slimme oplossing


Bart van Schaijk

Eigenaar

Over GEGE machinebouw

Met vijf en twintig jaar ervaring in de ontwikkeling en fabricage van specialistische machines voor de tuinbouw, groenteverwerking en de  levensmiddelenbranche, is GEGE elke dag volop bezig met nieuwe technieken. We focussen op besparing van arbeid, verbeteren van de arbeidsomstandigheden, en een hogere kwaliteit van het eindproduct van de klant dat door onze machines verwerkt wordt.

GEGE machinebouw bestaat uit een zeer kundig en flexibel team van specialisten, en realiseert grootse projecten. Het bedrijf is uitgegroeid tot marktleider in geavanceerde machines voor de verwerking van groenten en fruit. Deze worden in Nederland en over de hele wereld voor klanten gebouwd. En als trotse houder van diverse octrooien kan GEGE machinebouw die als enige speler in de branche inzetten voor de klanten. Ook voor de voedingsmiddelenindustrie heeft GEGE machinebouw inmiddels interessante toepassingen beschikbaar.

Bart van Schaijk is eigenaar en directeur bij GEGE machinebouw. Vanuit zijn expertise als voedings- en bedrijfskundige leidt hij het bedrijf, ondersteund door professioneel team. Klaar voor de toekomst!

Werkwijze

Onze technologische oplossingen komen tot stand in vijf stappen:

Adviesgesprek

Zelf kent u uw product het beste. Tijdens een vrijblijvend eerste gesprek horen we daarom graag van u welke knelpunten u ziet in het bedrijfsproces en wat u wilt veranderen, bereiken of verbeteren. Voor diverse toepassingen hebben we proefinstallaties beschikbaar waar we uw product kunnen testen.

Oriëntatie

In deze fase onderzoeken we of de gestelde doelen haalbaar zijn. Zien we mogelijkheden voor verbeteringen, dan doen we u een voorstel: ofwel voor een bestaande machine, ofwel voor een te ontwikkelen innovatie.

Ontwerp

Bieden bestaande machines niet precies wat u nodig hebt? Dan gaan wij aan de slag om een oplossing te bedenken. Via de eerste schetsen en werktekeningen komen we tot een ontwerp.

Testfase

Van het ontwerp wordt een prototype gemaakt dat wordt getest in de praktijk. Door onze vakbekwaamheid, korte communicatielijnen en onze flexibiliteit bouwen wij iedere machine op een efficiënte manier van de grond af aan op. Het ‘finetunen’ doen we net zo lang tot de machine naar tevredenheid werkt.

Installatie

Werkt alles perfect, dan wordt de machine geproduceerd en bij u geïnstalleerd. U kunt daarbij ook eigen personeel inzetten: onze monteurs dragen hun kennis graag over. Zo leren uw werknemers de machine kennen en kunt u klein onderhoud in eigen hand houden.

Vervolgens gaan we de machine opstarten en monitoren in de praktijk. Dit is de belangrijkste fase in het proces. We besteden hier veel aandacht aan waardoor onderhoud tot een minimum wordt beperkt en reparaties eerder uitzondering dan regel zijn.

  • Slimmer, Sneller…
    en Beter!


Wat bieden we U?

In de voedingsmiddelenindustrie en land-en tuinbouw is snelheid cruciaal. Wat geoogst is, wilt u immers zo vers mogelijk leveren aan uw afnemers. Ook moet u voldoen aan hoge eisen op het gebied van hygiëne, en voedselveiligheid.

Dat vraagt om een gestroomlijnd bedrijfsproces dat efficiëntie koppelt aan nauwkeurigheid. GEGE machinebouw helpt daarbij door het ontwikkelen van machines die uw productiecapaciteit verhogen en tegelijkertijd de werkomstandigheden verbeteren.

Onze uitgangspunten daarbij:

Maatwerk
Elk bedrijf en ieder product vraagt om een andere aanpak. Daar ligt voor ons de uitdaging. Door slimme engineering maken we de machine geheel naar uw wens.

Prettig werken
De oplossingen van GEGE machinebouw brengen rust op de werkvloer. We maken de inzet van personeel rendabeler zonder de werknemers op te jagen. De machine staat in dienst van de mens, niet andersom.

Efficiëntie
We streven niet alleen naar verhoging van uw snelheid en meer continuïteit in uw bedrijfsproces, maar ook naar verbetering van uw eindproduct: bijvoorbeeld door uitval te beperken, snijverliezen te voorkomen, en nauwkeurig te sorteren.

Kostenbesparing
Uw aanschaf moet zichzelf terugverdienen. Daarvoor zorgen we door kwaliteit te leveren: machines die lang meegaan, efficiënt en betrouwbaar zijn, en weinig onderhoud vergen.

CAD-tekenaar
Layer 50
Neem contact op