• De kracht is het vermogen
    tot het bedenken van slimme oplossingen

Sorteerlijn aardbeien- en aspergeplanten

Tot voor kort stond het machinaal verwerken van planten feitelijk nog in de kinderschoenen. Met het ontwikkelen van complete aan- en afvoersystemen heeft GEGE machinebouw daar verandering in gebracht. Het sorteren van de planten is en blijft arbeidsintensief, maar door de efficiënte aan- en afvoersystemen zijn de werkomstandigheden en de veiligheid van de medewerkers sterk verbeterd. Ook neemt de hoeveelheid verwerkte planten per werknemer per tijdseenheid toe.

Dat in Nederland deze verwerkingslijn voor aardbeienplanten een succes bleek te zijn bleef in het buitenland niet onopgemerkt. Inmiddels is deze productielijn te vinden bij grote producenten op verschillende plaatsen op het Europese en Amerikaanse continent.

Hoe werkt de plantensorteerlijn van GEGE machinebouw?

Met behulp van stortbunkers en aan- en afvoerbanden is zowel de aanvoer van ongesorteerde als de afvoer van gesorteerde planten vergemakkelijkt. Hierdoor behoort de aanvoer middels heftrucks tot het verleden.

De grote voordelen van de sorteerlijn van GEGE machinebouw:

– Efficiënt verwerkingssysteem; rust op de werkvloer
– Goede arbeidsomstandigheden; veiliger werken
– Constante aanvoer van planten

– Hogere productiesnelheid
– Weinig onderhoud

Resultaat

De aan- en afvoer van de planten is middels deze sorteerlijn geoptimaliseerd. Doordat een veilige en prettige werkomgeving is gecreëerd, zijn de arbeidsomstandigheden dusdanig verbeterd dat het sorteren door de medewerkers op een goede, efficiënte manier kan gebeuren.

Meer weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden?
Neem contact met ons op.

Lees ook: ‘Veel handen nemen veel aardbeiplanten de maat’ (bron: Vakblad Groenten & Fruit)

Neem contact op