GEGE Machinebouw bestaat tien jaar

Via Assu machinebouw en Staalwerk Beek en Donk waar op het laatst ruim dertig mensen werkzaam waren, moest in 1999 een nieuwe keuze gemaakt worden. Hoe verder te gaan. ,,Ik wilde nooit meer groot worden met dertig man personeel. Ik blijf klein, maar ga wel voor grote projecten. GEGE machinebouw was daarmee een feit. Het gaat goed, daarom hadden we vrijdag echt wat te vieren met het tienjarig bestaan.”

De fabriek staat aan de Erfstraat in Uden, het kantoor van GEGE Machinebouw is aan de Driehuizen in het buitengebied van Mariaheide. Daar is in een schuurtje Hans van Asseldonk begonnen in 1981. Hij bedacht een manier om machines aan tractoren te koppelen. Het werk én personeel nam toe. Er moest zowat elke dag overgewerkt worden. ,,Ons moeder kookte dan voor alle ‘knechten’ en toen we in 1987 verhuisden naar een grotere loods in Schijndel kwam ze met haar potten en pannen daar naar toe. Dat mist ze nu nog.”

Van Asseldonk maakt machines voor de groenteverwerking en dan met name voor de versmarkt. Hij ging bij de kleine tuinders langs en repareerde hun machines. ,,Kleine tuinders werden groot, het charmante ging er van af”, vertelt Van Asseldonk. In 1994 werd besloten samen met een nieuwe compagnon zijn machinebouw te combineren met een staalconstructiebedrijf. Ze vestigden zich met hun ‘Staalwerk’ lang het kanaal in Beek en Donk. ,,Dat ging niet goed. Een ‘staalman’ is een heel ander mens dan een machinebouwer. Die denkt veel na, levert precies werk totdat de machine ‘leeft’. Een ‘staalman’ moet verwerken en meters maken. Dat was toen goede handel, we maakten stands voor op de beurs in opdracht van grote elektronicabedrijven. Maar dat was niet voldoende en het ging niet samen; einde Staalwerk Beek en Donk. “ Van Asseldonk koos er voor om met vier van zijn trouwe medewerkers opnieuw te beginnen met louter en alleen machinebouw.

sorteerlijnen_planten

 

Bekijk onze andere nieuwsberichten

GEGE machinebouw ontwikkelt unieke machines, voor alle verwerkers, wereldwijd.

Nieuwe website GEGE machinebouw: Oplossingen in Beeld!

          GEGE machinebouw b.v. ontwikkelt unieke machines voor de verwerking van groente,…

Lees meer

30e Plaats Innovatie Top 100

Een mooie plek bereikt in de Innovatie Top 100 2018. Een fantastisch resultaat waar we verschrikkelijk…

Lees meer

GEGE machinebouw: dé oplossing: minimale ruimte, maximaal rendement voor klimaatcel en vertical farming

“GEGE machinebouw helpt verduurzaming en vernieuwing van de tuinbouw door ontwikkeling van klimaatcelsystemen. Deze techniek waarbij…

Lees meer

We zijn supertrots!

We zijn supertrots!! We zijn door de KvK genomineerd voor de MKB Innovatie Top 100 2018…

Lees meer

In focus: Taking innovation in horticulture to new heights

To never have to work on your knees in the earth again is every farmer’s dream….

Lees meer

Kwaliteit als in de kas, vitaliteit als van buiten

‘Kwaliteit als in de kas, vitaliteit als van buiten’ Rob van den Meulengraaf in Best gebruikte…

Lees meer
Neem contact op