GEGE Machinebouw bestaat tien jaar

Via Assu machinebouw en Staalwerk Beek en Donk waar op het laatst ruim dertig mensen werkzaam waren, moest in 1999 een nieuwe keuze gemaakt worden. Hoe verder te gaan. ,,Ik wilde nooit meer groot worden met dertig man personeel. Ik blijf klein, maar ga wel voor grote projecten. GEGE machinebouw was daarmee een feit. Het gaat goed, daarom hadden we vrijdag echt wat te vieren met het tienjarig bestaan.”

De fabriek staat aan de Erfstraat in Uden, het kantoor van GEGE Machinebouw is aan de Driehuizen in het buitengebied van Mariaheide. Daar is in een schuurtje Hans van Asseldonk begonnen in 1981. Hij bedacht een manier om machines aan tractoren te koppelen. Het werk én personeel nam toe. Er moest zowat elke dag overgewerkt worden. ,,Ons moeder kookte dan voor alle ‘knechten’ en toen we in 1987 verhuisden naar een grotere loods in Schijndel kwam ze met haar potten en pannen daar naar toe. Dat mist ze nu nog.”

Van Asseldonk maakt machines voor de groenteverwerking en dan met name voor de versmarkt. Hij ging bij de kleine tuinders langs en repareerde hun machines. ,,Kleine tuinders werden groot, het charmante ging er van af”, vertelt Van Asseldonk. In 1994 werd besloten samen met een nieuwe compagnon zijn machinebouw te combineren met een staalconstructiebedrijf. Ze vestigden zich met hun ‘Staalwerk’ lang het kanaal in Beek en Donk. ,,Dat ging niet goed. Een ‘staalman’ is een heel ander mens dan een machinebouwer. Die denkt veel na, levert precies werk totdat de machine ‘leeft’. Een ‘staalman’ moet verwerken en meters maken. Dat was toen goede handel, we maakten stands voor op de beurs in opdracht van grote elektronicabedrijven. Maar dat was niet voldoende en het ging niet samen; einde Staalwerk Beek en Donk. “ Van Asseldonk koos er voor om met vier van zijn trouwe medewerkers opnieuw te beginnen met louter en alleen machinebouw.

sorteerlijnen_planten

 

Bekijk onze andere nieuwsberichten

GEGE machinebouw ontwikkelt unieke machines, voor alle verwerkers, wereldwijd.

Nieuw bintipper-aardbeienplanten sorteersysteem

Vol trots presenteert GEGE machinebouw haar nieuwe bintipper-aardbeienplanten sorteersysteem welke zowel frigo- als trayplanten kan verwerken!…

Lees meer

Succesvolle levering aardbeienplantensorteersysteem

De champagne wordt gepopt bij onze opdrachtgever Mazzoni! Super om te zien dat onze aardbeienplanten sorteerlijn…

Lees meer

Stage lopen bij GEGE machinebouw

De jeugd heeft de toekomst! Vandaag zetten we onze (oud-)stagiaires in het zonnetje. Na 6 maanden…

Lees meer

Nieuw: uitgebreide sperziebonenlijn

Maak kennis met onze uitgebreide lijn voor sperziebonen! Deze gezonde groente verdient een duurzame machine. Onze…

Lees meer

Waterstraalsnijden van tapasrolletjes

GEGE machinebouw ontwikkelt machines voor het snijden van tapasrolletjes met de waterstraalsnijder. De waterstraalsnijder is de…

Lees meer

Innovatief aardbeienplant sorteersysteem ontworpen

Aardbeienkwekers staan tegenwoordig voor heel wat uitdagingen. Vermindering van arbeid is er één van, en onze…

Lees meer
Neem contact op