Waterstraalsnijtechniek
voor voedingsmiddelen

GEGE MACHINEBOUW BV
Gespecialiseerd in maatwerk machines en verwerkingslijnen

De wereld van waterstraalsnijden is bekend terrein voor GEGE machinebouw. Sinds onze oprichting in 1999 ontwikkelen we innovatieve machines en verwerkingslijnen waarin waterstraalsnijden geïntegreerd is.

Vlijmscherp

Verbeterde houdbaarheid dankzij de vlijmscherpe snijtechniek

Hygiënisch

Betere voedselveiligheid door de hoge mate van hygiëne

Trefzeker

Minimale gewichtsverliezen dankzij de trefzekere snijtechniek

Snel

Hoge productiecapaciteit door de snelle werking van de snijmachine

Waterstraalsnijder

Hoe werkt de waterstraalsnijder van GEGE machinebouw?

In veel snijtoepassingen zijn de afmetingen van het te snijden product altijd hetzelfde. Het waterstraalmes wordt dan op een vaste positie gemonteerd. Bij groenten en andere versproducten is sprake van veel individuele variatie in lengte en dikte. Als het waterstraalmes op een vaste plek zou worden gemonteerd, dan wordt er té veel of té weinig weggesneden.

GEGE machinebouw heeft technieken in huis waarmee dit probleem opgelost wordt. Met deze technieken worden bijvoorbeeld preiwortels en -blad precies op de juiste positie afgesneden. Minimale verliezen betekent een maximale opbrengst.

Bij de traditionele snijsystemen worden de messen snel bot, wat ten koste van de snit gaat. Ook kan gemakkelijk overdracht van ziekten plaatsvinden.

Ook zachte en kwetsbare voedinsproducten kunnen met deze techniek veilig en perfect gesneden worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vis, vlees, fruit, tapas en snackproducten.

Daag ons uit!

Benieuwd of wij met onze waterstraalsnijders jouw producten op een geautomatiseerde manier perfect gesneden kunnen krijgen? Daag ons uit!

Prei en groentes

Prei en groentes

Waterstraalsnijden – Het nieuwe snijden voor prei en groentes. Snijden met water is niet zo bijzonder, maar in de land- en tuinbouw en de voedingsmiddelenindustrie wel. Door de innovatie van GEGE machinebouw is snijden met een (bewegend) waterstraalmes vanzelfsprekend geworden.

Kwetsbare en zachte voedselproducten

Kwetsbare en zachte voedselproducten vormen een uitdaging bij de verwerking, in het bijzonder het portioneren en snijden. Handmatig snijden is lastig, omslachtig en leidt tot productvervorming. Door gebruik van hetzelfde mes kan contaminatie en vervuiling optreden in een hele batch producten. Daarnaast leert de ervaring dat voor dit werk steeds moeilijker mensen te vinden zijn.

Kwetsbare zachte voedselproducten
Demo en proefcentrum

Demo- en proefcentrum

Heeft u een product waarvan u de mogelijkheden van waterstraalsnijden wilt onderzoeken? Wij hebben voor u de oplossing met ons eigen demo- en proefcentrum. U kunt in de praktijk zien hoe waterstraalsnijden werkt en of uw product geschikt is om met deze techniek gesneden te worden. The proof of the pudding is tenslotte in the eating!

DE GROTE VOORDELEN
Van de verwerkingslijnen van GEGE machinebouw

Verbeterde houdbaarheid

Betere voedselveiligheid

Minimale gewichtsverliezen

Hoge productiecapaciteit

Neem contact op